kontakt telefon slika
kontakt email slika

065/5444-001

064/64-22466

zeljko.kulic@yahoo.com
cementna kosuljica cementna kosuljica cementna kosuljica cementna kosuljica

CEMENTNE KOŠULJICE

Cementna košuljica je pod na bazi cementa, koji je namenjen za ravnanje betonske podloge, na koju se postavljaju podne obloge. Podnosi velika mehanička opterećenja u prostorijama. Izrada se izvodi po posebnom postupku, čime se stvara pod dovoljno otporan na mehanička opterećenja, vlagu i razna oštećenja, na koji se kasnije postavljaju različite podne obloge. Postavljanje podnih obloga se kvalitetno izvodi na vrlo ravnoj podlozi, što se postiže kvalitetnom izradom cementne košuljice.

Osnovni sastojci smese za izradu cementne košuljice su cement, pesak granulacije 0-4 mm i voda. Kvalitetnom izradom se sprečava pojava pukotina i drugih oštećenja tokom sušenja.

Pripremljena smesa se nanosi na prethodno postavljeni izolacijski sloj, koji ima više namena:

  • zaštita od vlage;
  • termoizolacija poda;
  • zvučna izolacija poda.

Kao izolacijski sloj se koristi stiropor, stirodur ili kamena vuna. Na rubovima cementne košuljice se postavljaju diletacijske trake debljine 0,5 - 1 cm i visine od podloge ili stiropora ako ga ima do minimalno visine cementne košuljice, čime se krajevi cementne košuljice štite od vlage i sprečava se prenos zvuka na zidove. Na stiropor se postavlja PVC najlon. Cementna košuljica je pod na bazi cementa, koji je namenjen za ravnanje betonske podloge, na koju se postavljaju podne obloge. Podnosi velika mehanička opterećenja u prostorijama. Izrada se izvodi po posebnom postupku, čime se stvara pod dovoljno otporan na mehanička opterećenja, vlagu i razna oštećenja, na koji se kasnije postavljaju različite podne obloge. Postavljanje podnih obloga se kvalitetno izvodi na vrlo ravnoj podlozi, što se postiže kvalitetnom izradom cementne košuljice.

Osnovni sastojci smese za izradu cementne košuljice su cement, pesak granulacije 0-4 mm i voda. Smesi se može dodavati sitni pesak, čime se olakšava ravnanje. Voda se dodaje u vrlo malim količinama, tako da je smesa skoro potpuno suva. Kvalitetnom izradom se sprečava pojava napuklina i drugih oštećenja tokom sušenja.

Pripremljena smesa se nanosi na prethodno postavljeni izolacijski sloj, koji ima više namena:

  • zaštita od vlage;
  • termoizolacija poda;
  • zvučna izolacija poda.

Kao izolacijski sloj se koristi stiropor, koji se ukoliko je moguće postavlja u dva sloja, kako bi se unakrsnim postavljanjem izbegle šupljine između ploča, koje je u jednom sloju gotovo nemoguće izbeći, a čime se gubi na celovitosi izolacije. Na rubovima cementne košuljice se postavljaju diletacijske trake debljine 1 cm i visine od podloge ili stiropora ako ga ima do minimalno visine cementne košuljice, čime se krajevi cementne košuljice štite od vlage i sprečava se prenos zvuka na zidove. Na stiropor se postavlja PVC folija, odnosno građevinski najlon.

Na izolacijski sloj se nanosi pripremljena smesa cementa, agregata i vode, koja se pravilno rasporedi i poravna. Nakon isušivanja po podu se može kretati (dan-dva), a viškovi trake termosilenta na rubovima se odstrane. Izrada cementne košuljice zahteva veliko iskustvo i stručnost. Nestručno izvedeni radovi mogu dovesti do pojave pukotina na površini I naravno neravnina.

IZRADA CEMENTNE KOŠULJICE

Pri izradi i postavljanju mašinske cementne košuljice masa se ne priprema klasičnim načinom, klasičnom mešalicom, već specijalnom mašinom koja omogućuje kvalitetniju pripremu mase. Razlika u izradi mašinske cementne košuljice je i u načinu impregnacije, korištenjem specijalnih polipropilenskih vlakana koji u potpunosti zamenjuju pre korišcene mreže i na taj način omogućuju još kompaktnije vezivanje same cementne košuljice. Zbog svega navedenog mašinskom izradom cementne košuljice dobijaju se kvalitetnija svojstva u odnosu na klasičnu izradu.

Kako se pripremiti za mašinsku izradu cementne košuljice?

Pre izrade mašinske cementne košuljice potrebno je isprazniti prostorije. Pre početka izrade mašinske košuljice (voda, cement, pesak, polipropilenska vlakna i po potrebi aditiv za podno grejanje), potrebno je postaviti potrebnu i željenu izolaciju (hidroizolacija, stiropor, folija, diletacijska traka). folija, odnosno građevinski najlon.

SUŠENJE CEMENTNE KOŠULJICE

Normalno vreme sušenja cementne košuljice je 7-10 dana po svakom centimetru debljine, ako smo masi dodali porozne i upijajuće materijale ili ako smo površinu na kraju mašinski obradili. Tokom letnjeg perioda,vetrovitih ili suvih dana, potrebno vreme sušenja se smanjuje.

Ako polažemo parket, suvišna vlažnost (koju najbolje možemo izmeriti karbidnom CM metodom) kod cementnih estriha ne sme preći 2% (po iskustvima nemačkih i italijanskih podopolagača, iskazuje se da taj stepen treba biti maksimalno 2%). Bez obzira na to što postoji više metoda za merenje vlažnosti podloge i da su neke od njih vrlo jednostavne, moramo znati da najbolje garancije i najtačnije rezultate daje metoda s karbidom, koju provodimo s CM aparatom.

SKRAĆENJE VREMENA IZRADE

Poslednjih smo godina svedoci znatnog razvitka na području cementnih proizvoda koje koristimo u građevinarstvu, a hemijska industrija je na odlučujući način pripomogla razvijanju još potpunijih i učinkovitijih materijala. Polagači podnih obloga priklješteni su između kratkih rokova koje im daju investitori i propisanih zakona za polaganje podne obloge. Nepoštovanje nužno potrebnog vremena mirovanja i sušenja cementne košuljice je u većini slučajeva uzrok reklamacija i neplaćanja. Izvođač završnih radova tu je praktičko nemoćan, premda obično, uz krajnjeg korisnika, trpi najveću štetu.Stoga u našoj ponudi imamo specijalne vrste aditiva koji ubrzavaju process sušenja.

Leti moramo pripaziti na to da proizvode ne skladištimo na suncu i vrućini, da za pravljenje mešavine koristimo hladnu vodu i da se prenosne cevi, koje su konstantno izložene suncu, isuviše ne pregreju.